7. August
2009
Af: efnn

Det er et faktum at mennesker opfanger alle lyde fra 0 db(A). Grænseværdien i et arbejdslokale er 85 db(A) over en 8 timers arbejdsdag, men bør i praksis være væsentlig lavere, for at sikre et godt arbejdsmiljø. Smertegrænsen for støj ligger i mellem 120-130 db(A).

Støj fra din printer fremkommer ikke kun under drift (når printeren aktivt benyttes), men måske også når din printer er i standby tilstand, kan der eventuelt komme lyd fra små ventilatorer.

Har man store eller mange printere, kan støjniveauet godt komme op over de 85 db(A) ved nogle arbejdsstationer. Sørg derfor for at måle støj niveauet under drift, ved alle arbejdsstationer når du Organiserer din Printer Park.

Placering er alt!

Placer printerne logisk og afskærm dem fra arbejdsstationer så vidt muligt – især hvis de bruges ofte. Det sikre et bedre arbejdsmiljø og bedre koncentrationsevne for de omkringsiddende.

Afstanden til printerne bør fastlægges i en printstrategi eller printpolitik. Du kan med fordel købe nye printere. De nye afdelingsprintere laver mindre støj og kan derfor være tættere på brugerne. De lidt større MFD med flere funktioner kan med fordel deles af flere og der kan derfor med fordel laves et område/en printø, som afskærmes.

Kommentér