21. August
2009
Af: efnn

Igennem åren har flere og flere leverandører sikret sig at deres produkter (printere, MFD’er og meget andet) møder ENERGY STAR programmet. Men hvad er det lige de ser i dette program? Vi lærer dig lidt mere om ENERGY STAR programmet.

Du bør først sætte dig lidt ind i hvad ENERGY STAR er og står for. Der sker hele tiden noget nyt, så det kan være nyttigt at holde sig selv opdateret på deres hjemmeside. Senest kom “The ENERGY STAR Version 5.0 Specification for Computers”.

Men hvad er Energi Star?

ENERGY STAR Program Logo

ENERGY STAR Program Logo

I korte træk er det et tæt samarbejde i mellem U.S. Department of Energy og U.S. Environmental Protection Agency, som begge er organisationer, med fokus på bl.a. energi (strøm) og miljø (CO2 og lign). Men der er ingen krav til brug af mærkningen og det er derfor frivilligt om du vil begrænse dig til at bruge produkter med mærkningen.

Formålet med programmet er helt oppe i tiden: Beskyt miljøet igennem identifikation og fremme af produkter der er energieffektive – også når det kommer til det praktiske.

Ofte lever ældre udstyr ikke op til kravene, så når du erstatter en gammel printer med en nyere, er ”ENERGY STAR”-mærket en naturlig ting at se efter.

Hvis du vil vide hvad din situation er, kan du slippe for meget arbejde selv, ved at snakke med en print rådgiver eller ved at bruge et stykke software, til at identificere jeres situation på miljø området. Der findes software der kan fortælle hvilke miljø-mærkninger (herunder også ENERGY STAR), dine printere er mærket med, på få sekunder.

Kommentér