19. August
2009
Af: efnn

Sidste del i artikel serien om strøm, er denne artikel, som lærer dig lidt om print og en printers strømforbrug. Læs også om hvad din printer bruger af strøm, samt hvordan du kan spare penge på din printers strømforbrug.

Strøm både kan og skal der spares på. Vi producere endnu ikke CO2 og miljø neutralt strøm, hvorfor dit strømforbrug har en direkte negativ effekt på miljøet!

Lidt om Strøm

CO2 og Miljø Neutral Strøm til din Printer

CO2 og Miljø Neutral Strøm til din Printer

Når vi i vores artikler taler om strøm, måles det af alle de producenter vi har set i Watt. Når vi betaler for strøm, betaler vi for Kilo Watt pr. time. Det forkortes kWh, er engelsk og betyder Kilo Watt Hours.

1 kWh er det samme som 1000 watt pr. time. Prisen for 1 kWh er forskellig, men et godt bud er at du betaler i mellem 1,50 og 2,00 kr..

Sådan virker din printer

Lad os se lidt på hvad og hvordan nyere printer virker. Vi har valgt at dele det i 4 tilstande:

  • Slukket
  • Klar / Ready
  • Udskriv / Print
  • Spar strøm / Standby

Printeren er slukket

Er printeren slukket bruger den ingen strøm, er de flestes opfattelse. Det er også korrekt for mange, men flere og flere bruger faktisk stadig lidt strøm.

Denne lille smule strøm gør, at du kan lade den tænde og slukke automatisk på forskellige tidspunkter ved hjælp af overvågningsværktøjerne, som producenterne leverer. Det er både smart og giver rigtig meget mening at benytte.

Husk, den gyldne regel: Det strøm, du ikke er bruger, skal ikke spares – så sluk printerne.

Klar / Ready

Fordelen ved at din printer står Klar / Ready er at du ikke skal vente på den varmer op. Det er en balance, som vi fortæller mere om i vores artikel om at spare penge på din printers strømforbrug.

Udskriv / Print

Din printer er købt for at printe, men husk at jo mindre print behov du har – jo mindre printer skal du have! En lille printer bruger væsentlig mindre strøm end den store MFD/Kopimaskine, der står på gangen. Vi har i artiklen om hvor meget strøm dine printere bruger, lavet et udpluk af producenternes modeller (dette på opfordring).

Spar strøm / Standby

Lige efter at have slukket for printeren, er det i Spar strøm / Standby, der er flest penge at hente! (Det hedder mange forskellige ting hos de forskellige producenter – noget vi vil komme tilbage til).

Kommentér