14. August
2009
Af: efnn

Mange virksomheder har svært ved at forholde sig til Indeklima og Arbejdsmiljø, når det kommer til at organisere printer parken.

Hvis vi ser på de retningsliner, som miljømyndighederne, reprænsenteret af Arbejdstilsynet (AT) og Bedriftssundhedstjenesten (BST), har udarbejdet, så er der ikke meget faktuelt at kommer efter. På nogle punkter er dette godt nok, men på andre skal der tages stilling og miljømyndighederne burde have en holding.

Printstrategi

Det er virksomhedens ansvar at have en god Printstrategi, især når miljømyndighederne vælger ikke at tage stilling.

Der er en lang række forhold når det kommer til Indeklima og Arbejdsmiljø. Desværre er det langt fra alle der er målbare og hvor man har nogle tal at sætte det op imod fra lovgivningen. Vi har liste en række og der er mange flere der bør indgå i en Printstrategi, men har du andre forhold som bør næves, så kontakt os gerne:

 • Støjniveau, Lyd og Akustikforhold
  Ingen vil eller bør sidde tæt på printeren der larmer. Der kan være larm fra selve printenheden – men oftes er det tilbehør som fx udbakker og hæftning der laver den ekstra støj.
 • Støv, Ozon og Styrendampe
  Hvilke filtre benyttes i din printer og hvordan er udluftningen i lokalet?
 • Varme
  2000 watt giver en del varme og det bruger din printer når den udskriver
 • Printerens Størrelse
  Bliver der printet 10 sider/dag eller 1.000 sider/dag
 • Lokalets Størrelse
  Hvor mange m2 i forhold til medarbejdere og printere
 • Trafik af kollegaer
  Sidder du tæt på printeren bliver du ofte forstyret og hurtigt den der skal klare små fejl

Gør noget ved det

Vi anbefaler at virksomheder har en holdning til alt ovenstående. Videre anbefaler vi at virksomheder har en konkret Printstrategi – det er dit ansvar. God sund fornuft, er en god start for alle!

Print-øer og printrum er en god ide, for at samle belastningen. På denne måde skal man kun tage stilling til belastningen et sted, hvilket ofte giver billigere og bedre løsninger. Vi har skrevet en anden artikel om hvordan du bør organisere din printer park som helt bestemt er et kig værd.

Kommentér