13. August
2009
Af: efnn

Denne artikel, lærer dig hvad MFD (MultiFunktion Device) og for den sags skyld MFP (MultiFunktion Printer) dækker over.

Kært barn har mange navne!

De fleste siger MFP i den korte form, selvom det rent faktisk blot er den term HP (Hewlett-Packard) bruger til at omtale MFD. MFD dækker breddere på tværs af producenter og står for:

 • MultiFunction Device
 • MultiFunktion Device

Hvad er MFD?

Print producenterne og Kopi producenter nærmer sig hinandens marked. Tiderne hvor en Printer blot skulle Printe er forbi, hvorfor MFD’er (MultiFunktions Devices) indbygger skanner og andre utraditionelle funktioner i en printer.

På samme måde lægger kopi producenterne også en printer ind i deres devices (enheder).

Kopi producenterne er eksperter indenfor kopi, mens print producenterne er eksperter indenfor print. Hver især har de begrænset erfaring med det modsatte marked, hvorfor der er store forskelle på kvalitet af print- og kopidelen i en MFD.

Derfor er det vigtigt at man bliver rådgivet om køb af udstyr, af en uafhængig print rådgiver, der analysere dine behov og giver dig den bedste løsning. En print producent vil altid mene de kan løse dine kopi opgaver – selvom dine kopi behov kan løses billigere, nemmere eller hurtigere med en MFD fra en konkurrerende kopi producent.

MFD har nye funktioner!

Udover at bevæge sig ind på hinandens markeder, udvidder de også funktionaliteten. Med en MFD er skanneren og de programmer der ligger i enheden, blevet mere intelligente.

Vi har set lidt på de teknologier der bl.a. kan tilbydes, når man køber en MFD

 • Scan to Folder (Skan til Mappe)

  Brugeren kan nemt lave en PDF/TIFF og sende til en mappe. Denne mappe kan både være placeret på en konkret PC eller et netværksdrev.
 • Scan to Email (Skan til Email)

  Brugeren kan lave en PDF/TIFF og sende til en modtagers email adresse.
 • Scan to Workflow (Skan til Workflow)

  Brugeren kan sende PDF/TIFF til et forud defineret workflow, som automatisk gennemføres.
 • Scan to ?

  Med de nye MFD’er kan man faktisk skanne og flytte den skannede fil hvorhen man ønsker, i det format man ønsker – helt automatisk. Det kræver i nogle tilfælde at der installeres en printløsning, men den investering bliver tjent hjem mange gange, hvis man eksempelvis spare arbejdsgange og tid.
Tags: ,

1 Comment

 1. […] Denne artikel, lærer dig hvad MFP (MultiFunktion Printer) dækker over. Men vi kan ikke lade være med at sige: ”Kært barn har mange navne”. For imens de fleste siger MFP i den korte form, er der faktisk også nogle der siger MFD (MultiFunktion Device). […]

Kommentér