18. August
2009
Af: efnn

Vi vil i denne uge have fokus på printernes strømforbrug. Vi vil lave en artikelserie hvor vi vil fortælle lidt generelt om strøm, hvad nogle konkrete printere bruger af strøm, samt denne artikels indhold: Hvilke parametre man har at skrue på, når man vil spare på strømmen.

Spar på Strømmen

Den bedste måde du kan spare på strømmen, er selvfølgelig at slukke for printeren. Når det så er sagt, så har du selvfølgelig en printer for at bruge den. At spare yderligere strøm, er en balance mellem at medarbejderne venter på deres print og virksomheden sparer strøm.

Der findes teknologier, der gør at medarbejderne ikke skal vente så længe på deres print, men det er et faktum at de fleste printere som er på markedet i dag, ikke har disse teknologier.

Når du laver jeres printstrategi (som du bør have), bør du have det med i overvejelserne, om disse teknologier er værd at overvej – Vi mener det er helt naturligt at se på.

Husk at strøm også belaster miljøet. Ofte er der en direkte sammenhæng i mellem CO2 og Strøm, dog kan du købe miljøvenligt strøm fra vedvarende strømkilder, såsom vindmøller og solceller. Har du en god miljø politik?

iMPS.dk Power Generic

Grafen ”iMPS.dk Power Generic”, viser de forskellige faser en printer kan være i over en arbejdsdag. Vi har bevist prøvet ikke at tage alle mulige og umulige kombinationer med, men gjort den simpel så du forstår pointen.

iMPS.dk Power Generic

iMPS.dk Power Generic

Når du begynder at spare på strømmen, så lav nogle Måltal for hvor I er og hvor I gerne vil ende. Og tag det så med i jeres Printstrategi. Er du ikke helt med, kan du altid kontakte en uafhængig print rådgiver, som kan hjælpe dig.

Herunder er der en tabel der beskriver de forskellige faser fra ”iMPS.dk Power Generic”.

No. Fase Beskrivelse
1 Off Når din printer er slukket, bruger den som udgangspunkt ingen strøm. Nyere printere bruger dog lidt strøm, hvis de kan tændes eller slukkes ”remote”/uden fysisk kontakt.

Der er mange penge at hente ved at huske at slukke sin printer, og du bør overveje om det skal ske dagligt, i weekenden/lange weekender eller i ferie perioder.

2 Ready Når printeren bliver tændt, starter den som udgangspunkt med at være ”Klar” til at printe – efter en mindre opvarmningstid.
3 Print En printer er købt for at printe og den bruger mest strøm når den printer. Analyse viser, at 80% af alle printjobs er på 1-2 sider. Der er en besparelse ved at lade så mange sider som muligt printe, når printeren er i gang.
4 Ready – efter print Efter der er printet er printeren Klar/Ready igen. Stort set alle nyere printere har en mulighed for at lade printeren gå i Dvale/Power save efter et stykke tid. Her kommer balancen ind – hvor lang tid skal der går, før printeren går i Dvale/Power save?
5 Dvale/Power save
(Standby)
Dvale/Power save er den fase, hvor der spares mest strøm i tændt tilstand. Balancen er hvornår den skal gå i Dvale/Power save – for det tager tid at opvarme printerens varmeenhed (Fuser) til en temperatur, så den med printerens hastighed, kan nå at varme toner fast på papiret. Det er meget enkelt: Jo større printer, Jo mere strøm bruges der på ikke at printe.
6 Ventetid ved opvarmning Imens printeren varmer op, venter personalet. Personale har en omkostning – også når de venter.
Og glem ikke irritationen over at skulle vente. En medarbejder, der skal aflevere et stykke arbejde, kan blive stresset af at vente lang tid på et vigtigt print.

Kommentér